No comment…

Véleményem szerint ez az év legjobb írása a nemzeti érzelmekről… Először jókat szórakoztam rajta, aztán enyhén elszomorodtam. Mert igen, ebbe nem lehet kapaszkodni ma már: nem elegendő se a biciklitúra, se a póló, se a klímaszerelő csapat érzelme. Ez ÖNMAGÁBAN nulla. A szomorú az, hogy sokan sokakat akarnak még mindig CSAK EZZEL butítani… Olvassátok, okuljatok… Gratula, béfé!

U.I. Már csak a kiscsónakom hiányzik belőle egy deci kevert mellett, március 15-én este, kokárdásan, a bufetban, két komával…

40 válasz: “No comment…”

  1. Nagy István

    “A szomorú az, hogy sokan sokakat akarnak még mindig CSAK EZZEL butítani…”

    Milyen igaz, és teljes mértékben érvényes (volt és lesz) a hazai választási kampányra. Tiszta politika, vagy csak néphülyítés?

  2. Kovács Szilamér

    No comment!
    Madarat tolláról, embert sorairól.

    Szegény BF, hogy vívódik. Adjatok egy csíkket neki. A füst megnyugtat és tartosít.

  3. Kovács Szilamér

    Ezt béfének szeretetből. Cumit a bébinek.

    http://www.3szek.ro/nd.php?name=Oldal&id=35621

  4. Béfé

    Köszi a csikket és a cumit.
    Béfé::

  5. M.Zoli

    Annak aki járt Amerikában mindegyik kérdésre létezik tömör válasz, és meg fogtok hökkenni:
    (Bocs, hogy a szerzővel ezen az oldalon vitatkozom, de hát hol tehetném)

    1.,,Egyetlen olyan pólót sem láttam, hogy svédnek lenni jó.”
    Én bizony nemcsak polót, hanem még teáscsuprot is láttam. Ráadásul azzal a felirattal: ,,Nincs a világon szebb dolog mint svédnek lenni”. There is no such wonderful thing on earth than begin Swedish. – fejből.

    2.,,Mikor elolvastam, elgondolkoztam azon, hogy, ha én klímaberendezést szeretnék szereltetni a lakásomba, akkor nemzeti érzelmű szerelőkkel dolgoztatnák vagy azokkal a geci liberálisokkal?”

    Természetesen nem faji előitéleket fogok most reklámozni, DE:
    Mi a csudának beszélnek annyit Amerikában a közösségről (community)?
    Azért, mert rájöttek, hogy ahol nincs az emberek között valami közösségi érzés, ahol nem érzik úgy, hogy egy hely, egy városnegyed egy kicsit is az övék azt leszarják. Szemetelnek, rongálnak, ezáltal veszélyessé válik, elhanyagolttá, és hogy a pénzről se feledkezzünk meg: ezáltal ingatlanjaik értéke esik :)
    Tehát itt nem nemzeti érzést (a hagyományos értelemben) hanem közösségi érzést lehet tapasztalni, ezt a szóhasználatot vettem észre előljárók részéről.
    Továbbmenve: arra is van válasz, hogy ,,milyen budipucolót hívjak ha eldugulna?”. Természetesen azt, aki helyi, aki közösségemhez tartozik és aki mondjuk 15-20-30 éve szolgálja a helyi közösséget, nevét adva a szolgáltatása mellé, nem pedig beáll egy nagy franchise árnyékába, akarom mondani dicsfénye alá (pl. nem MekDonáldszot nyit, hanem faluvégi kurta vendéglőt a ‘Moby Dick’-hez címezve. És ha hiszitek, ha nem, az amerikaiak már tudják ezt, hogy jóleső dolog támogatni a helyi kurta vendéglőt, mert egyedi, mert közénk való és mert a nevét adja.
    (Természetesen sokan a McD-re esküsznek, mert bárhol-bármikor ugyanazt a minőségi gyorsmenüt megkapják. De előljárót még nem hallottam ezért dicsérni a McD-t. S itt van elásva a kutya.)
    Szóval milyen vízszerelőt hívsz? Lehet, hogy a legolcsóbbat, mert nehéz helyzetben vagy anyagilag. Rendben. De kicsúfolni azt aki a közösségét támogatja?

    Végül a Zup és népi szőttes ellentmondásáról: nincs itt semmi ellentmondás. Én nem érzem magam attól rosszul, hogy hagyományos, régi kultúránk fontos, értékes részét továbbvisszük a jövőbe, miközben néha elfogyasztunk egy cukroslimonádét (főleg, ha annyira korszerűnek akarunk látszani, és minden nyugati rossz és egészségtelen szokást át akarunk venni, miközben ők már régen tisztavizet isznak, és lehetőleg gyermekeiket is eltiltanák a napi rendszeres fogyasztástól).

  6. M.Zoli

    Következtetésem: sok helyen a világon sokkal nacionalistábbak az emberek (tehát már a szó a rossz értelmében) miközben mi (erdélyi magyarok) mérsékelt nemzeti érzésünk miatt is rosszul kéne érezzük magunkat, mert azt sugallják nekünk az irástudóink? (Ez is magyaroszági import.)

    Kösz, nem.
    Ha pedig arról lenne szó, hogy tévesen értelmeztem a környezetet, mert nem erdélyi magyarokról, hanem magyarországiakról van szó, akkor kérlek nézz körül, s beszélgess nemcsak Erdélybe látogató mo-i fiatallal, hanem sosemvoltammégerdélyben típusúval is, és nézd meg azt a bűntudattal átitatott identitásnélküli létet, amelyben leledznek, az öngyilkosság határán.
    Na ezért mondják elhivatott mo.-iak, hogy ,,Barom, vedd észre, hogy jó embernek, magyarnak lenni. Legyél ember, s tartozz valahova.”

  7. Béfé::

    Köszönöm, hogy olvassa, és ennyi figyelmet és időt szentel cikkeimnek.

  8. Kovács Szilamér

    A nemzeti érzelmek margójára.

    Van egy építészmérnök barátunk Hatvanban. Akkora háza van, hogy egy kamion megfordul benne. Kandalló, vadásztrófeák.

    Nem vallásos ember, de mégis minden évben alig várja a Csíksómlyói búcsút, hogy jó magyarokat lásson, kenegesse szívét, közösségbe tartozzon.

    Mert Magyarországon lasszóval kell fogni a magyarokat.

    Én őszintén a liberókat mind átpakolnám Pestre, és Magyarországról összegyűjteném a nemzeti érzelmüeket és meghívnám őket lakni Erdélybe.

    Kicsiben az akció azonban már magától beindult, és jó ez így.

    A minap költözött egy agrármérnök barátunk Kisrozvágyról Kézdivásárhelyre. Talált csinos feleséget, és nagyobb fizetést mint Magyarországon.

    Kb. 10 liberót adnék egy nemzeti érzelmű magyarért. Félreértés ne essék, nem a szkinhead-MIÉP rajongókra gondoltam.

  9. acs

    Koszonom szepen, nem kell a polomra irjam, hogy magyarnak erzem magam, ez sajat ugyem. A magyarorszagiaknal (az un. nemzeti erzelmueknel) lassan divat Erdelybe latogatni.

    Szilamer, sajnos van egy negativ jovokepem: akkor leszunk, mi un. “erdelyi magyarok” a szarban, amikor akarmilyen iranyultsagu magyarorszagiak fognak Erdelybe koltozni, akarmilyen okbol kifolyolag, es majd verik a melluket, hogy ok tiszta, valodi erdelyiek. Latom te mar ismersz valakit, en is egyet, sajnos.

  10. Kovács Szilamér

    Divat, nem divat de csak jönnek az egyszeribeutazásos magyerik. És jó, hogy jönnek. Inkább nálunk költsék a pénzüket mint egyebütt.

    Amúgy tapasztalatom szerint nem a nagyszájú magyarok jönnek Székelyföldre lakni, hanem a normális, egyszerű dolgozni akaró emberek. A nagypofájúak leragadnak Kolozsváron, mert kicsik a kocsmák Székelyföldön, nincs hely verekedni. Hál’ Istennek az SZDSZ is csak Kolozsvárig volt pimasz szomszédolni. Úgytűnik csak a tisztalelkű emberek mernek bennébb utazni.
    Kolozsvár egy elsőosztályú moszkitóháló, felfogja a nyugati szemetet…

    Sajnos az infrastrúktúránk nagy része ott ragadt. Így tetszik, nem tetszik néha föl kell utazni. Amíg Székelyföldön is ki nem alakítjuk a hasonmását. Nem érdemes egy millió magyarnak a Koronás bakter zsebeit tömdösni, Bulgária negyedi mócnak 200 Eurós albérletet fizeti, ha ugyanazt a pénzt apám is zsebre tudná vágni, Szentgyörgyön, Udvarhelyen, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában.

  11. Béfé

    Kovacs Szilamer irja: “Kb. 10 liberót adnék egy nemzeti érzelmű magyarért. ”

    Ezen jól szórakoztam. Ez most a hivatalos árfolyam, vagy csak te váltod így. És, ha én felajánlom, hogy 15 liberálist adok egy nemzeti érzelmű magyarért, akkor hozzám jönnek cserélni, és akkor a te bizniszednek annyi. Sőt tőlem lehet nemzeti érzelmű magyart lízingelni is. Évente 5 liberálisba kerül, négyéves lejáratra.

  12. Acs Mari

    Gyenge kis cikkecske.

  13. endre

    Hülye magyarországi parasztok. Hajrá Béfé.

  14. M.Zoli

    Béfé megadom neked ami a tiéd: a ,,sötétszürke-fehér-világosszürke” jó vicc. :)

    Én biza nem cserélnék egy egyetlen erdélyi liberóst sem, mert a jobb fajtából valók ők – úgy hiszem. Viszont akik a fejüket tömik, azok …

    Nem csereberélni kell itt, hanem azoknak a gyermekei kellene visszajöjjenek minél nagyobb számban akik kitelepültek 1920-ban, 1944-ben, és az utóbbi húsz évben.

  15. Nagy István

    Sokkal többet érne, ha az itteni magyarok szaporítanák föl önmagukat. Mert az ország azé, aki lakja. És az lakja, aki megszületik.

  16. Ophelia

    Mindig meglepodok, amikor latom, hogyan probalja magat egy pohar vizben feoldani az erdelyi magyar -ugynevezett- ertelmiseg. Most nem azert de, kozossegi erzes nelkul hogy akar egy kozosseg megis fennmaradni? Es milyen alternativa van a kozossegi erzes erdekervenyesito erejevel szemben? Mert a nemzeti szimbolumrendszer mindenhol a kozos fellepes erejet vetiti elore. Ezt erezzuk, amikod “Don’t fuck with the IRISH” polot latunk, amikor a britek Union Jack szinu napozokendobe burkoljak magukat a parton, es az amerikaiak se veletlenul hordjak az Uncle Sam-es baseball sapkat. Uraim, ha mar utaznak es New Yorkban a ground zero-nak bameszkodnak (feltelelezem az adofizeto penze banja a kiruccanast) nem bannam, ha jobban ki is nyitanak a szemuket. Gondolom egy kis algonkin pow – wow ra nem maradt ido, pedig hat az lenne Tusvanyos amerikai verzioja.

  17. gabor

    …na, “kuss” van?! semmi surgos velemeny-nyilvanitas Pestel kapcsolatban? Nem szabad elhamarkodni, meg lehet belolle “barmi”! Azutan meg lehet magyarazni, hogy valojaban a “gyoztesnek volt mindig igaza. Varom a velemenyeket!
    Az enyem az, hogy mar az is sokatmondo, hogy az egyetlem, torvenyes, hozzaerto, raszuletett, “aldott” erdelyi magyarsagunk kepviseloi, azokkal “bratyiznak” es “apoljak jokapcsolatukat” akik csak ugy tudjak megorizni pozicioikat, ha a magyar zaszlot lengeto vandalokat elhurcoltatjak.Tehat “kedves” MIERT -esek (es masok, pl-ul NagyZsolt) ne szakitsatok meg a barati-szakmai talalkaitok sorozatat, ha megbukik a komunista cionista kormany Pesten, hadd legyen szembetunoo milyen mely egyetertes van kozottetek.

  18. Nagy István

    Magyar Népmese

    Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy együgyû gazda.

    Egész életében tett vett, dolgozott keményen, mégsem jutott ötrõl a hatra egész életében.
    Történt egyszer, hogy észrevette, fogynak a tyúkok a tyúkudvarból. Hiába próbálta nyakoncsípni a tolvajt, sehogy sem sikerült.
    Gondolta, keres magának egy õrzõt, aki megvédi a baromfikat a titokzatos tolvajtól.
    – Válassz engem. – mondta a kutya. – Jó a szemem, jó az orrom, éles a fülem.
    Meghallom, meglátom, megszagolom, ha jön a tolvaj. Akkor majd sarokba szorítom, hangosan ugatok, és te elfoghatod.
    – Válassz inkább engem – mondta a róka. Az én fülem élesebb, az orrom jobban szagol, a szemem jobban lát, mint ennek itt. – és a kutya felé bökött.
    – Én nem verlek fel ronda ugatással éjjeli álmodból, hanem lefogom helyetted a tolvajt. Ezt a ronda korcsot meg zavard el, mert ahogy látom, csak a tyúkjaidra fáj a foga.
    Tetszett a gazdának a róka beszéde, meg aztán csinosabbnak is látta, mint a gubancos szõrû kutyát. Felfogadta hát a sima beszédû vörös komát a tyúkudvar õrzésére.
    Látszólag minden rendben volt, a róka minden reggel tisztelettudóan jelentette, hogy az éjjel nem történt semmi, mind megvannak a tyúkok, csak a kutya ugatott hangosan a kerítésen túl.
    A gazdának tetszett ez a nyájasság és tisztelet, és megerõsítette a rókát tisztségében, bár mint ha tyúkok kevesebben lettek volna, mint annak elõtte.
    Történt egy éjjel, hogy a gazdát zaj verte fel éjjeli álmából. Kiszaladt az udvarra, és látja ám, hogy a róka épp egy tyúk tollát tépdesi veszettül, és a nyakát próbálja átharapni.
    – Mit mûvelsz ?! – rivallt a gazda a rókára.
    A róka azonnal elengedte a tyúkot, és így szólt a gazdához:
    – Hazudtam neked. Bizony én fosztogattam az udvarodat, én loptam a csirkéidet és tyúkjaidat, én rágtam össze a tojásokat. De csak mostanáig.
    Direkt csaptam zajt, hogy meghalld, és kigyere. Sõt, örülök neki, hogy most minden kiderült, mert egyébként épp mától vegetáriánus lettem, megundorodtam a húsevéstõl és a hazudozástól, hogy be kellett csapnom téged.
    Amúgy meg a kutya sokkal több csirkét lopott volna, és még jobban becsapott volna téged. Én csak meg akartalak óvni ettõl.

    Látod, most igazat beszélek, úgyhogy tarts meg hivatalomban, mert mától kezdve már bízhatsz bennem……
    Itt a vége, fuss el véle…….

  19. Nagy István

    Még egy mese:

    A két sógor

    Találkozik a két sógor. Az egyik kölcsönkért a másiktól, egymillió forintot, azzal az ígérettel, hogy egy hónap múlva megadja, holott ő már a kölcsönkérés időpontjában tudta, hogy képtelen lesz erre, sőt, hogy nem is akarja megadni. Letelt tehát az egy hónap, s odaáll a sógor a másik elé a következővel.
    - Emlékszel, sógor, a múltkor azzal az ígérettel kértem tőled azt az egymillió forintot, hogy egy hónap múlva megadom?
    - Emlékszem hát. És?
    - Hazudtam!
    - Nem értem. Hogyhogy hazudtál? Nem tudod megadni? Hogy tovább menjek, esetleg nem is akarod megadni?
    - Nem tudom, és nem is akarom.
    - Na de hát, azt mondtad, hogy…
    - Ezért mondom most, hogy hazudtam.
    - Te szemét, aljas csirkefogó! Szétverem azt a mocskos pofádat!
    - Álljunk csak meg! Hé! De hiszen őszintén bevallottam most neked, hogy hazudtam. A múltkor Jóska kért tőled pénzt és ő sem tudta megadni és be sem vallotta, hogy nem tudja megadni.
    - Jóska esete más. A disznókat, amikből a kölcsönt meg akarta adni, a pestis miatt leölte az állatorvos.
    - De akkor sem vallotta be, hogy hazudott.
    - Mert nem hazudott. Te viszont igen. Bevallottad, hogy meg sem akartad adni a pénzt. Szándékosan becsaptál.
    - Na és? Bizonyítsd be ezt? Felvetted magnóra, amit mondtam?
    - Peched van, koma. Épp a magnót javítottam, amikor jöttél és a felvétel gombot benyomtam, amikor beszélni kezdtél. Számítottam ugyanis rá, hogy valami gond lesz itt.
    A sógor elsápadt, de egy pillanat alatt kész volt a válasszal.
    - A falu újságjának, a Reggeli Kukurikúnak a főszerkesztője a legjobb cimborám. Vele megíratom, hogy őszintén bevallottam, hogy hazudtam, s hogy ilyen még nem volt, ami óta világ a világ és, hogy ez mekkora érdem.
    - Nálam van a szalag. Lejátszom az embereknek.
    - Elveszem tőled, azzal, hogy nem kértél tőlem engedélyt a felvétel elkészítésére. Örülj neki, ha nem csukatlak börtönbe emiatt. Én is le fogom játszani a szalagot, egyszer vagy kétszer. De utána cikkek tucatjaiban nyilatkozom majd arról, hogy micsoda érdem megvallani a hazugságot. Még az is eszembe jutott, hogy ez annyit hoz a konyhára majd, hogy megválasztanak polgármesternek.
    A megrabolt sógor, teljesen megsemmisülve roskadt a székre ennyi gőg és aljasság láttán.
    Komája a feje felett szélesen mosolygott.
    Aztán a meglopott, felkapta a közelben lévő, falnak támasztott petrencés rudat és úgy kobakon vágta a komáját, hogy az azonnal holtan esett össze.

  20. Kovács Szilamér

    Megjelent az év második legjobb írása, Attila nem reagálsz?
    Béfé írja: “A magyarok a spájzban vannak”.
    Ez az ember közölni is akar valamit, vagy csak ír, Borbolyánus módra ?

    Előterjeszteném Béfét és Borbolyt egy megosztott Transindex murok díjra.

  21. Béfé

    Köszönöm Kovács Szilamér, értékes hozzászólásod.

  22. Nagy Egon

    En Is eloterjesztenem egy Murok dijra.

  23. Nagy Egon

    Meg Kovacs Orokegyetemistapetiket is, s Nemtudokhelyesulirni Borbolyt is.

  24. Karex

    Nagyon tetszik a cikk BF, gratulalok. Tovabbi sok, legalabb ilyen jo minosegu cikket.

  25. TSz

    Mennyi hulyeseget ossze tudtok itt irni, hihetetlen. Menjetek, vegyetek egy csokit, igyatok egy pohar bort, setaljatok egyet, szeretkezzetek, annyi jo dolog van, es itt ti osszatok a hulyeseget.

  26. Kovács Szilamér

    Javulnak az irásaid Béfé!

    “Kocsmai verekedések alatt az ufónak szigorúan tilos lézert használni.
    Az ufónak aktívan részt kell vennie Székelyföld területi és kulturális autonómiájának megszerzésében. Erre viszont használhat lézert.”

    Ezt a paragrafusod teljesen a szájám íze szerint írtad. Igen azt hiszem, az autonómia egy olyan ügy, ahol nincs bocsánat a lazsáloknak, vakaródzóknak, kiváróknak, kételkedőknek. Csupán akkor, ha szépen félreállnak, kispadra ülnek. És amikor a vihar elült, akkor térnek vissza aludni tovább a bársonyos fotelekbe.

  27. Biker jacket leather

    Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
    My Catalogue site of Biker jacket leather
    http://solisearch.net/bloghoster/?u=siniy

  28. Bill

    Hello, nice site look this:
    louis vuitton handbags

  29. Hillary

    Hello, nice site look this:
    rolex replicas

  30. sasdasd

    http://www.babbls.info [URL= http://www.babbls.info.com ]www.babbls.info[/URL] http://www.babbls.info http://www.babbls.info.org http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    http://www.babbls.info
    t

  31. Alex

    Pretty nice site, wants to see much more on it! :)
    Respect you!
    My site:
    http://www.volny.cz/siniy6/how-to-spot-a-fake-designer-handbag/index.html

  32. FUZEFDRU1

    Array

  33. Spears Pussy

    Britney is the best pop star ! Spears Pussy

  34. Carsale

    This site helped me with a car. Car sale

  35. Preved

    Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
    Thank you!
    http://hometown.aol.com/HandbagsAlex/index.html

  36. Britney

    hello, i like Britney Britney Spears See you !

  37. Preved

    Thank you!
    http://symy.jp/?Ct_220745

  38. Tomas

    Nice site!
    http://z.la/1myuh

  39. aimmesptvf

    zqkgjtrif

  40. Okall

    HI
    [url=][/url]