Költözik a hivatal

Visszakapta hivatalunk székházaként működő ingatlanát az egykori tulajdonos. Felkeresett a bírósági végrehajtó és a tulajdonos ügyvédje, hogy átadja a kilakoltatási parancsot. Elbeszélgettünk, én meg kifejtettem, hogy restitúciópártiként nem fogok keresztbe tenni az ingatlan minél hamarabb történő átadásának. Most hajtok új székház után, ami szinte lehetetlen, nem beszélve arról, hogy a költözés miatt egy időre akár le is bénulhat a hivatal tevékenysége. A nagyobb baj az, hogy most kell meghirdessük az idei pályázatokat… Mit mondjak a pályázóknak, hova postázzák pályázataikat?… Szar ügy…
Na de valahogy megoldódik…
Egyelőre még használhatók a mostani telefonszámok, cím stb, ahogy új címünk lesz, azonnal jelzem.

12 válasz: “Költözik a hivatal”

 1. Nagy István

  Hogy a kormánypalota kicsi az csak hagyján, de a népháza is betelt már?

 2. kobold

  “Mit mondjak a pályázóknak, hova postázzák pályázataikat?”
  - Egy postafiok cimre.

 3. Spectator

  Kedves Markó Attila!

  Milyen hivatal költözik? Mit tudnál keresztbe tenni? Miért szar ügy?
  “Most hajtok új székház után, ami szinte lehetetlen” – ezt végképp nem értem. Bukarestben vagy hol nem lehet székházat találni. Bármely mocskoskörmű lakásügynök tíz meg tíz ajánlatot hoz napokon belül. Mi lehetetlen? Mi van a telefonszámokkal, ezt átírni egy más címre percek dolga.
  Tudod mit? Ha új címetek lesz, akkor se jelentkezz.

  Mit akartál mondani ezzel a bejegyzéssel? Ijesztő. Te politikus kisfiú vagy – ezt tudnod kell. Nem azért nézik a blogodat, mert annyira szellemes/okos srác vagy, hanem azért, mert rád szavazunk.

  Így lesz egy egyszerű székhelyváltás probléma egy magas ívű politikusnak.

 4. Spectator

  Kedves RMDSZ!

  Állítsátok már le ezt a fiút.

 5. Spectator

  …vagy nézzétek meg, mit ír.

 6. Spectator

  … és még valami, kedves Markó Attila. Sajnálom, hogy a gyermekáldás nem sikeres. Azt is, de már kevésbé, hogy a dolgot itt, a blogon tálaltad.

  Kérlek, tedd helyre a dolgaidat. Mi tartozik a politikára, mi a közérdek, mi az egyéni és hol a határa, mit érdemes, mit nem? Magyarul: ki vagy?

 7. Spectator

  Sajnálom, hogy a mém dolog csak most esett le neked és kedves barátaidnak, például az USA-ban mosogató álkeresztapának.

 8. K

  Tisztelt Spectator!

  Bloggazda válaszainak hiányában engedje meg, hogy némi felvilágositással szolgáljak a felvetett problémáival kapcsolatosan:

  1. hivatal – gondolom önön kivül mindenki más számára eléggé világos volt, hogy a kisebbségvédelmi hivatalról lehet csak szó, hiszen (a) a bolggazda ott dolgozik (b) pályázatok fogadásáról tesz emlitást a szöveg, tehát a bloggazda munkakörébe eső problémákra utal. Ergo…
  2. keresztbe tevés – a jelenlegi törvények és azok alkalmazási módja lehetővé teszik a bérlő számára – főként, ha közintézményről van szó – hogy érvényes kilakoltatási parancs esetén is hátráltassa, késleltesse a tulajdonképpeni átadási folyamatot, magyarán mondva eljárási vagy egyéb problémákra hivatkozva még egy-két évig el lehet játszadozni szerencsétlen tulajdonossal.

  3. székház keresés: Mint feltételezem Ön is tudja, a hivatal (ld. 1-es pont) állami intézmény, költségvetése van stb. Mint ilyen (a) székháza átalgos esetben egyéb, állami tulajdonú ingatlanban kellene legyen, a bérköltségek minimális szinten való tartása érdekében. Feltételezem a RAPPS és egyéb intézményeknek nem pont az fáj most, hogy a kisebbségvédelmi hivatalnak megfelelő székházat kellene keresni/nyújtani. Hacsak Bálint-nap alkalmából nem kaptak el valami szeretet-virust az illetők. (b) magáncégektől vagy magánszemélyektől való bérlés stb. gondolom a közbeszerzési törvényt is behozná a képbe, ami meglehetősen bonyolitaná az eljárást.

  Remélem, hogy segitettem kissé a dolgok megértésében és nem követtem el szarvas hibákat menet közben.

 9. Spectator

  Kedves K!

  Gondolom, hogy a bloggazda mint intézményvezető nem most értesült arról, hogy a székházat visszaigényelték. Így a vonatkozó és a közbeszerzési törvénynek megfelelő árajánlatok már rég az asztalán lehettek volna.
  Ha a politikusunk úgy döntött, hogy a székház visszaszolgáltatása fontosabb és/vagy egyeztethető az általa vezetett hivatal érdekeinél/vel – ez az egy értelmezhető üzenete van a bejegyzésnek –, akkor mi ez a pánik?
  Az összeesküvés elmélet (“RAPPS és egyéb intézményeknek nem pont az fáj most”) egy bizonyos rétegnek szól, nem a Spectatornak.

 10. Márkó Laci

  Spectator, sajnálom, hogy sajnálod.
  :)

 11. K

  Kedves Spectator!

  1. Nem tudom, hogy a bloggazda mikor , miről értesült, erről csak ő tudna beszámolni. Azt azonban tudom, hogy lehet ő az intézményvezető, de ha nem az általa vezetett intézmény hivatalos adminisztrálásában van a szóbanforgó ingatlan, akkor igenis elképzelhető, hogy csak a visszaigénylési porcedúra végeztével szerez tudomást a visszaigénylésről. Természetesen nem tudom, az illető hivatal adminisztrálja-e papiron az ingatlant vagy sem.

  2. Kinek mi nem fáj nem összeesküvés-elmélet, de – feltételezem – mint kies tájainkon élő egyén, ön is ismeri a különbséget az ilyen-olyan hivatalok által elsődlegesnek, sürgősnek vagy egyszerően elintézendőnek itélt problémák közötti különbséget, illetve a minősités szerinti eljárás gyorsaságát és hatékonyságát. Nem esküszik senki senkivel össze, egyszerűen nem tartja létfontosságúnak MOST megoldani a felmerülő problémát.

  3. Az általam irtak csupán arra szeretnének rámutatni, hogy kevésbé ellenséges hozzáállás esetén igenis lehet rációt találni sokmindenben (ha ez a cél), még akkor is, ha az esetleges érzelmi töltetű tálalásával nem értünk egyet.

 12. új széköly

  jó éjszakát gyerekek…