Demokrata csinadratta

Nagyon hittük 2004 végén és 2005 elején, hogy ez a koalíció nem az 1996-2000 között esetlenül bukdácsolónak a hasonmása. Nagyon hittük, hogy a Demokrata Párt kinőtte akkori szétverősdire ráhangolt magatartását. Nagyon hittük egyáltalán azt, hogy ez az akkori tapasztalatok után végre kormány lesz és nem ellenzék. Most már nagyon közel állok ahhoz, hogy azt mondjam: tévedtünk. A Demokratikus Konvenciót porrá zúzó ököl Basescu akkori szállításügyi miniszter volt. A mostani DA szövetséget porrá zúzni készülő ököl neve ugyanaz a Basescu, a pártelnökösködő államelnök. A szavatartásnak messze nem bajnokai megtették a magukét most is. Ahogy megtették a kisebbségi törvény koalíciós egyezsége után, vagy most, az átvilágító bizottság elnökének megválasztásakor. És a kettő között még hányszor és hányszor…
És mit keres az államelnök az EPP kongresszusán?
És ma mit keres az államelnök a CNSAS ülésén?
Miközben írom ezeket, bejelentették: lemondott Turianu, és a liberálisok által javasolt Secasiu lett a CNSAS új elnöke. Kompromisszumos megoldás. De vajon az-e?
De akármiért is ment oda az államelnök-pártelnök az átvilágító bizottság ülésére, akármennyire is tapasztalja a Demokrata Párt nemrégiben bekövetkezett imázsproblémáit, meggyőződésem, hogy a CNSAS mai kompromisszuma nem az ő diadala.

4 válasz: “Demokrata csinadratta”

  1. malacka

    Tényleg ezt hittétek? Szerintem azért nem lehettetek ennyire naivak…

  2. Adminisztrátor

    toró tibit kérdezzétek meg, aki az egyik leglelkesebb támogatója volt a koalíciónak 2004 végén, és aki számolgatta, hogy kijön-e valahogy a parlamenti többség lehetőleg a psd nélkül…… a fogalmazásom amúgy nyilván képletes…

  3. Nagy István

    “Nagyon hittük… Nagyon hittük… Nagyon hittük…”
    Hit, remény, szeretet és…. ???
    Csülök, és semmi más???

  4. Nagy István

    “Adminisztrátor
    toró tibit kérdezzétek meg…”

    Kedves Adminisztrátor!
    Talán Toró Tibort!
    Vagy Ön biztos abban, hogy malacka tegező viszonyban van a képviselővel? Mert abban biztos, lehet, hogy használ nagy betűket!