Közel 2 óra lett

az a pár perc, amit emlegettem a tegnap a kisebbségi törvény kapcsán…. Véleményem szerint soha még a parlament ennyit nem vitatkozott azon, hogy egy tervezet visszakerüljön-e a bizottságba vagy sem – hacsak a már elhíresült házszabályvita során nem született más rekord. Hosszú évek óta figyelem egyik-másik képviselőt (Bolcas, Stanciu és más hasonló piktoriál figurákat), és már az sem lep meg, hogy szemrebbenés nélkül tudnak hétemeletes ökörségeket előadni, időt húzni, tekergetni-csavargatni, és “szenin” képpel ugyanolyan procedurális érvekre alapozva az ellenkezőjét állítani, mint hasonló helyzetben egy saját érdeküket érintő törvénykezdeményezés kapcsán. Csodálatos hely ez a parlament… For the record: 1 óra 41 perc kellett a képviselőház plénumának ahhoz, hogy egy olyan banális dolgot szavazzon meg, miszerint egy törvényt (mondjuk, nem akármelyiket…) visszautal a bizottságokhoz. Arról, hogy végső soron melyikhez, majd a két óra múlva kezdődő Állandó Büró ülése fog dönteni.

4 válasz: “Közel 2 óra lett”

  1. Árus Zsolt

    Igaz, hogy ez egy lazább mûfaj, de egy magyar államtitkárnak nem ártana jobban odafigyelni arra, hogy miképpen ír.
    Én pl. egyáltalán nem tartom jópofának azt, hogy “szenin”, mikor van erre jó magyar kifejezés, nem is egy, s a jelen helyzetben kétszeresen is kínos ide erõltetni egy román kifejezést.

    “… a két óra múlva kezdődő Állandó Büró ülése fog dönteni.”
    Nos, ezt magyarul úgy mondják, hogy: …az Állandó Bizottság két óra múlva kezdõdõ ülésén fogják eldönteni.

  2. Tárkányi Gáspár

    De azért amiért a kisebbségi törvény egy helyben topog (nem is tudom mióta) Markó Attila (magyar államtitkár) köszöni szépen jól van,azaz “szenin”. Hasonló nehéz heyzetben van Markó Béla,Gigi Frunda,Verestóy Attila,Márton Árpád és még nagyon sokan mások a híres csapatból.Elvégre értünk küzdenek,mi pedig csak lógatjuk a lábunkat, na meg kritizálunk mégpedig gúnyosan!

  3. Adminisztrátor

    Már amennyire jól lehetnek ezek az emberek, kedves Tárkányi Gáspár… Nem tudom, miért kellene kevésbé jól legyenek… Az kellene magát rosszul érezze, akinek már nem fontos a kormányprogram… Épp ez az: mi azt szeretnénk, ha a parlamenti többség által megszavazott kormány végezné a dolgát, és betartaná programját… Ettől én nincs miért rosszul érezzem magam. Mások nevében nem beszélhetek…

  4. spubpo1

    Array